About us

About us

Taal is zeg maar echt mijn ding

Ik speelde met de typemachine van opa, schreef Sinterklaasgedichten in vier talen en maakte op mijn tiende een buurtkrantje met interviews. Nu zit ik nog steeds graag in mijn schrijversbubbel en ga ik met plezier in gesprek met klanten en interviewkandidaten. Het klinkt allemaal logisch, maar ik kwam er niet zonder omweg.

Eerst studeerde ik pedagogiek, maar op reis in Mexico, trok de taal me aan mijn kraag. Ik haalde mijn bachelor in Spaans en vervolgde met de master interculturele communicatie. Met mijn diploma op zak, zocht ik naar een baan en mijn draai – onvindbaar! Ik maakte allerlei gekke, maar leerzame omzwervingen: in de zorg en als heuse ‘sandwich artist’ bij de Subway. 

Een postdoctoraal journalistiek knoopte alle eindjes aan elkaar en bracht mij weer terug bij de schrijverij. Mijn freelance avontuur begon na een stage bij het Parool, daar schreef ik vooral achtergrondverhalen over bijvoorbeeld escaperooms, mediaopvoeding en onderwijs.

Naast kranten en tijdschriften, begon ik voor organisaties zoals Kennisnet te schrijven – een stichting die scholen ondersteunt bij  ict-gebruik. En kreeg steeds meer de kans om mijn journalistieke blik in te zetten voor content op websites, voor brochures en handreikingen. Mijn specialisatie verdiepte zich in onderwijs, jeugd, psychologie en techniek. En artikelen schrijven? Dat is nog steeds een geliefde activiteit voor bijvoorbeeld computertijdschriften of onderwijsvakbladen.

Bij grotere publicaties en langlopende projecten vind ik leuke nieuwe uitdagingen als creatief klankbord, communicatieadviseur of schrijfcoach. Taal is zeg maar echt mijn ding!

→ Samenwerken? Neem contact op!

→ Eerst nóg meer papierwerk zien? Check mijn LinkedIn-profiel!

×

Hi!

Klik op mijn naam om je vraag via Whatsapp te stellen of stuur een email naar m.r.eggink@gmail.com

× Stel je vraag!