Over mij

Over mij

Een spraakmakend artikel, een webtekst die lekker wegleest of een eindredactieslag – ik ben het liefst bezig met taal. Ik denk graag vanuit journalistieke blik met je mee en vraag je om mijn eindredactie dan krijg je altijd wat tips voor een toekomstige tekst. Ik help je ook om jouw tekst of publicatie beter tot zijn recht te laten komen door je te coachen bij het schrijven of coördinerende werkzaamheden te verrichten.
Ik heb verschillende studies gedaan, want ik was te nieuwsgierig om te kiezen: pedagogiek, interculturele communicatie (vanuit Spaans) en een postdoc journalistiek. Daarnaast ben ik ook een beetje een computernerd en duik ik graag in de wetenschap. Dat alles combineer ik door te schrijven en te spelen met tekst.
Ik heb een aantal specialisaties, waar ik door mijn studies en ervaring meer van weet: digitale ontwikkelingen (sociale media, tech, games, apps, computers) – onderwijs – psychologie & pedagogiek – jeugd & kinderen – wetenschap – natuur – diversiteit
Wat betreft schrijfstijl heb ik ervaring met:

  • psychologie- en computerbladen
  • onderwijsvakbladen
  • teksten voor (semi)overheden zoals webteksten, nieuwsbrieven, faq’s, handreikingen, Wikiwijs-pagina’s, e-books en brochures
  • content voor websites van bedrijven, organisaties en eenmanszaken
  • achtergrondverhalen in de krant

Mijn opdrachtgevers zijn onder meer: Prima Onderwijs, Kennisnet.nl, Quest-Psychologie, Computers op School, de PO-Raad, Kennisplatform Integratie & Samenleving, Computer Idee, Het Parool, iAmsterdam, Het Financieele Dagblad, Bright.nl, Het Ouderenbond-magazine, Computer!Totaal magazine, Het Algemeen Dagblad, Dagblad van het Noorden en De Leeuwarder Courant.
In mijn vrije tijd ben ik beheerder van Facebookgroep Hoogsensitief Positief, werk ik mee aan YouTube-kanaal Doctor Video en maak ik video’s voor de Vrijwilligerscentrale Amsterdam.

Meer weten? Bekijk mijn LinkedIn-profiel!

×

Hi!

Klik op mijn naam om je vraag via Whatsapp te stellen of stuur een email naar m.r.eggink@gmail.com

× Stel je vraag!